Ehhez bizony szükséges az önbizalom: Tudom hogy legjobb tudásom szerint mindent megtettem és az ebből fakadó következményeket kezelem.  Ha elrontok valamit, azt el tudom fogadni. Sem félelem,  sem aggodalom nem gyengít le – ez a belső erő. Figyelem a reakcióimat és kezelem azokat.

 

Az önmagunk szeretete egy hosszú folyamat, és mindenki másképpen jut el oda. Azonban az alábbi tippek segíthetnek az önmagunkkal való kapcsolat javításában és a saját magunkkal való szeretet megteremtésében:

Elfogadás: Elfogadni önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk, minden erényünkkel és hibánkkal együtt. Elfogadni azt, hogy hibázunk, és nem tökéletesek vagyunk, és ennek ellenére szeretni önmagunkat.

Pozitív gondolkodás: A pozitív gondolkodás az önmagunkkal való szeretet egyik kulcsa. Ahelyett, hogy önmagunkat kritizálnánk és bántanánk, próbáljunk pozitív dolgokra összpontosítani és erősíteni a pozitív tulajdonságainkat.

Gondoskodás: Az önmagunkkal való szeretet azt is jelenti, hogy gondoskodunk magunkról, és odafigyelünk az egészségünkre, a testi és lelki szükségleteinkre.

Önismeret: Az önmagunkkal való kapcsolat fejlesztése érdekében fontos, hogy megismerjük önmagunkat, az érzéseinket, a szükségleteinket, és hogy milyen dolgok tesznek boldoggá.

Kommunikáció: Kommunikáljunk önmagunkkal pozitív módon, azaz mondjunk magunknak olyan dolgokat, amelyek megerősítik az önbecsülésünket és az önmagunkkal való szeretetünket.

Hobbik és érdeklődési körök: Találjunk olyan hobbit vagy érdeklődési köröket, amelyekkel boldogok vagyunk, és amelyek segítenek az önmagunkkal való kapcsolat javításában.

Segítség: Ha úgy érezzük, hogy nehézségeink vannak az önmagunkkal való szeretet terén, forduljunk segítségért egy terapeutához vagy egy szakemberhez.

Az önmagunkkal való kapcsolat és az önmagunkkal való szeretet nem egy egyszeri dolog, hanem egy folyamatosan fejlődő folyamat, amelyet érdemes életünk során folytatni.

 

 

Ajánlom figyelmedbe a Gyógyító erdősétámat, amelyen hasonló témákról beszélgetünk és együtt, közös erővel fejlődünk, lépünk a gyógyulás útjára.