Amikor kilátogatsz az erdőbe, amikor magad mögött hagyod a városi zsúfoltságot, akkor megajándékozod magad egy csomó jó dologgal.

Íme néhány az ajándékok közül, amiért érdemes lehet időt tölteni az erdőben:

 

Friss levegő és oxigén: Csak szívd be jó mélyen és máris jobb lesz a közérzeted és az energiaszinted. Az erdők általában tiszta levegőt biztosítanak, és ez segít a jobb oxigénellátásban.

 

Stresszcsökkentés: Amikor az erdőben sétálsz és megcsodálod a téged körbe vevő természet szépségeit, az csökkentheti a stressz szintedet és segíthet megnyugodni. A zöld környezet és a természetes hangok pozitívan befolyásolhatják az érzelmi állapotodat.

 

Fizikai aktivitás: Az erdőben való séta vagy túrázás kiváló módja a testmozgásnak akkor is ha nem szeretsz edzésekre járni. A rendszeres testmozgás hozzájárulhat az általános egészséged és jó közérzeted fenntartásához.

 

Kapcsolat a természettel: Erre hol máshol keríthetsz sort, mint az erdőben?

Ha élő kapcsolatod van  a természettel, az segíthet abban, hogy  jobban megértsd és értékeld a környezetedet.

 

Kreativitás és gondolkodás frissítése: Az erdőben való tartózkodás javíthatja a kreativitásodat és segíthet frissíteni a gondolkodásodat. A csendes környezetben könnyebb összpontosítani és új ötleteket generálni.

 

Javítja a mentális egészséget: Erre már statisztikák is vannak – kimutatták, hogy az erdőben való tartózkodásnak mentális egészséget javító hatásai vannak. A természetes környezet segíthet csökkenteni a szorongást és a depressziót.

 

Biodiverzitás megfigyelése: Az erdőben sokféle növény- és állatfaj található. Ha áldozol erre egy kicsit az idődből, akkor megtapasztalhatod, hogy az élővilág megfigyelése nemcsak szórakoztató, hanem hozzájárul a biológiai sokféleség iránti tudatosságod növeléséhez is.

 

Az erdőben való tartózkodás pozitív hatással van a testedre, elmédre és lelkedre is.  Érdemes kipróbálni, mert az erdő minden alkalommal más arcát mutatja és így mindig egyéni élményekkel leszel gazdagabb.

 

Ajánlom figyelmedbe a Gyógyító erdősétámat, amelyen hasonló témákról beszélgetünk és együtt, közös erővel fejlődünk, lépünk a gyógyulás útjára.